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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  06/11/2018
Tipo de producción científica :  Actividades de Difusión
Autor :  ECHENIQUE, A.; CAPRA, G.
Afiliación :  ANA ECHENIQUE, CNFR (Comisión Nacional de Fomento Rural); GUSTAVO ENRIQUE CAPRA CASSINONI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Caracterización de los requerimientos de calidad de carne de cerdo por parte de las industrias cárnicas porcinas en Uruguay. Encuesta a empresas agroindustriales porcinas. Avances del FPTA 220
Complemento del título :  Desarrollo de tecnologías para la mejora de la calidad de producto en sistemas familiares de producción porcina.
Fecha de publicación :  2007
Fuente / Imprenta :  Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2007.
Páginas :  319 p.
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión; 514)
Idioma :  Español
Notas :  Participantes: CNFR: Gustavo Pardo, Ana Echenique; INIA: Gustavo Capra; LATU: Luis Repiso; INAC: Luis Castro, Gabriel Costas, Victoria Rodríguez.
Contenido :  CONTENIDO. Introducción - Aspectos metodológicos de la encuesta - Caracteríscticas generales de las empresas encuestadas - Volumen y origen de la materia prima procesada - Criterios de selección de la materia prima - Control de calidad y clasificación de la materia prima - Control de calidad y clasificación de la materia prima - Calidad de la materia prima nacional - Obtención de productos cárnicos procinos de calidad diferenciada - La cadena agroindustrial porcina - Conclusiones - Agradecimientos - Bibliografia - Anexo.
Thesagro :  CALIDAD; CARNE DE CERDO; CERDO; ENCUESTAS.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/2312/1/18429120509085643.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB3331 - 1INILB - PPUY/INIA/SAD/514/LBsad 514

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  27/01/2020
Actualizado :  27/01/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  CONDE, P.; ARIAS-SIBILLOTTE; VILLAMIL, J.J.; BRUZZONE, J.; BERNASCHINA, Y.; FERRARI, V.; ZOPPOLO, R.; VILLAMIL, J.; LEONI, C.
Afiliación :  ANA PAULA CONDE INNAMORATO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MERCEDES ARIAS-SIBILLOTTE, Unidad de Ecofisiología de Frutales, Departamento de Producción Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; JUAN JOSE VILLAMIL SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JULIANA BRUZZONE PIZZORNO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; YESICA STEFANIA BERNASCHINA CORREA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VIRGINIA PAULINA FERRARI MORENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO JOSE ZOPPOLO GOLDSCHMIDT, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSE MILTON VILLAMIL LUCAS, CIAAB (Centro de Investigaciones Agrícolas "Alberto Boerger"); CAROLINA LEONI VELAZCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  It is feasible to produce olive oil in temperate humid climate regions.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Frontiers in Plant Science, 27 November 2019, Volume 10, Article number 1544. OPEN ACCESS. Doi: https://doi.org/10.3389/fpls.2019.01544
ISSN :  1664-462X
DOI :  10.3389/fpls.2019.01544
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 12 June 2019 / Accepted: 05 November 2019 / Published: 27 November. This article is part of the research topic: Proceedings of Olivebioteq 2018 – Olive Management, Biotechnology and Authenticity of Olive Products: https://www.frontiersin.org/research-topics/7418/proceedings-of-olivebioteq-2018---olive-management-biotechnology-and-authenticity-of-olive-products#
Contenido :  ABSTRACT. Worldwide olive industry has expanded into new climatic regions outside the Mediterranean basin due to an increase in extra virgin olive oil demand posing new challenges. This is the case of Uruguay, South America, where the olive crop area reached 10,000 hectares in the last 15 years and is intended to the production of EVOO. Uruguay has a temperate humid climate with mean precipitations above 1,100 mm per year but unequally distributed, mild winters, and warm summers, with mean annual temperatures of 17.7°C. Different agroecological conditions require local knowledge to achieve good productivity whereby the objective of this work was to show the feasibility and potential of olive oil production under our climatic conditions. For this the agronomic performance of Arbequina, Barnea, Frantoio, Leccino, Manzanilla de Sevilla, and Picual cultivars was evaluated along 10 years of full production. Phenology behavior, vegetative growth rate, productive efficiency, alternate bearing, and oil yield were determined. Sprouting and flowering processes occur in a wide window within the annual cycle between the months of August to November with great interannual variation. More than 8 t/ha fruit yield and 40% oil yields in dry weight basis were obtained in promising cultivars. However, alternate bearing arose as the main production limiting factor, with ABI values greater than 0.60 for most cultivars. We conclude that olive oil production in humid climate regions is feasible an... Presentar Todo
Palabras claves :  Alternate bearing; Oil yield; Olive cultivars; Olives; Phenological behavior; Productive efficiency.
Thesagro :  OLEA EUROPAEA; OLIVOS.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2019.01544/pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102121 - 1PXIAP - DDPP/FRONTIERS IN PLANT SCIENCE/2019
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